jyrkikuoppala

Mediavaikuttaja Risto Uimonen sanasodassa lentoturvaviranomaisia vastaan

Mediavaikuttaja, kirjailija Risto Uimonen sanasodassa lentoturvallisuusviranomaisia vastaan - turvallisuussääntöjen vuoksi kielletty matkatavara jäi lähtöpaikalle

 Tasavallan presidentin ja anonyymien nettikirjoittajien käytöstapojen paheksunnallaan mainetta niittänyt mediavaikuttaja, kirjailija Risto Uimonen raivostui lentoturvallisuussääntöjen laatijoille. "Idiootit" ja "Despootit" olivat sanoja, joita Uimonen käytti Facebook -päivityksessään turvallisuussääntöjen laatijoihin viitatessaan. Uimonen joutui jättämään vaarallliseksi luokitellun matkatavaransa Ouluun.

Riidoissa myös leipomon kanssa?

Uimonen on Facebook-päivityksen perusteella käärmeissään myös oululaisleipomolle. Uimonen oli hankkinut matkaltaan leipomo Antell Oy:n kakun. Risto Uimonen kuitenkin luonnehtii Facebook-päivityksessään leipomon kakkua hengenvaaralliseksi.

Rikos- ja korvausseuraamuksia?

Tunnetusti lentoturvallisuusviranomaiset suhtautuvat
lentoturvallisuussäännöksiin hyvin vakavasti. Ei ole vielä tiedossa, ovatko Uimosen vihapuheet tai yritys viedä koneeseen turvallisuusmääräysten vastainen matkatavara johtaneet rikostutkintaan lentoturvallisuuden vaarantamisesta tai korvausvaatimuksiin kakun myynnin vähenemisestä.

Vaarallisten esineiden vieminen lentokoneeseen on johtanut mm. lentokonekaappauksiin ja 9/11 -nimellä tunnettuun terrori-iskuun.

Lisätietoja, keskustelua ja linkki Risto Uimosen kirjoitukseen: Pressiklubin Facebook-päivitys

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10151153641217874&id=256182422873

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

JSN:n puheenjohtaja jätti kakkunsa heitteille!

toivottavasti turvaviranomaiset söivät sen kahvitunnillaan.

Oulun koneessa terrorismiuhka!

onneksi pommi jätettiin lennolta.

Suomalaisvaikuttaja epäiltynä terrorismista!

todisteet ehdittiin tuhota kahvitunnilla.

jne. Toivottavasti en saa syytteitä väärän tiedon välittämisestä, koska en minäkään (kuten ei TurunSanomatkaan) tarkistanut lähteitä lainkaan, enkä tarkistanut fiksummillanikaan, olenko ymmärtänyt alkuperäisen tekstin oikein.

Muuten olen sitämieltä että TurunSanomien olisi kuulunut saada vähiintäänkin huomautus, paremminkin sakkoa, Erosen kirjoituksen vääristelystä.

Käyttäjän jyrkikuoppala kuva
Jyrki Kuoppala

Jälleen kaappausuhka Oulussa?

Mediavaikuttaja yritti viedä lentokoneeseen kielletyn esineen. Henkilön tiedetään aiemmin esittäneen julkisesti tasavallan presidentistä kielteisiä arvioita. Mediavaikuttaja luonnehti kiellettyä esinettä hengenvaaralliseksi. Tapahtuneen kaikki yksityiskohdat eivät ole tiedossa, mutta ilmeisesti ainakaan vankeustuomiota ei ole tullut tai odotettavisasa, koska lähteemme mukaan turvaviranomaisisiin viitatessaan poikkeuksellisen kovaa kieltä käyttänyt henkilö "ei ole saanut kakkua". Mediavaikuttajan kirjoituksesta ilmenee myös, että vaaralliseksi luokiteltu esine oli tarkoitus tuoda pois lentokoneesta, joten ainakaan lentokoneeseen kohdistuvasta tuhotyöstä ei näytä olleen kyse.

Tapio Neva

Risto Uimonen on varmaan harmissaan, kun pelkästään Borg oli Yleisradion vaaliasiantuntijana. Täytyy keksiä neitimäisiä raivoamisen aiheita.

https://www.youtube.com/watch?v=hpeo4AgXYKw&featur...

Käyttäjän tuominen2012jsn kuva
Timo Tuominen

Uimosen rooli Ylen vaali-illoissa huhtikuussa 2011 ja kevättalvella 2012 ansaitsisi varmasti oman huomionsa, vaikkakaan itse en esisuunnitelmista poiketen käsittele sitä tekstisarjassani.

Käyttäjän tuominen2012jsn kuva
Timo Tuominen

Luin tänään JSN:a käsitteleviä tekstejäsi, ja ne kertovat minulle jotain hyvin tuttua neuvoston toiminnasta. Huomisessa kirjoituksessani viittaan noihin teksteihin, jotka havainnollistavat erinomaisesti käsitystäni neuvoston julkisuusstrategioita. Toivottavasti kommentoit, mikäli olen ymmärtänyt jotain vajavaisesti.

Näyttää siltä, että yritämme käydä varsin toivotonta debattia JSN:n toiminnasta - näitten tapausesimerkkien vastaanottaminen ja ymmärtäminen kun vaatii varsin keskittynyttä perehtymistä lukijoiltaan. Tärkeintä taitaa olla pitää ääntä asiasta, tavalla ja toisella. Minä esimerkiksi olen liittänyt sähköpostiosoitteen profiilini yhteyteen.

Toimituksen poiminnat