jyrkikuoppala

Uljas uusi mediamaailma: Kuvan poistaminen jo lähetetystä ohjelmasta

Mediamaailmassa tapahtuu mielenkiintoisia. Aiemmin kirjoitin, kuinka JSN:n pj Risto Uimonen katsoi, että STT:n uutinen on hyvän journalistisen tavan mukainen, koska uutinen uskollisesti toistaa sen, mitä asiansosainen tiedotteessa kertoo, ja tarkistukset muualta eivät ole journalistisen tavan kannalta tarpellisia.

Nyt Yle on poistanut lauantaina lähetetyn Uutisvuodon Yle Areenassa olevasta tallenteesta kuvan vanhuksesta vaipoissa. Onko George Orwellin romaanin "1984", Huxleyn Uljas uusi maailma -teoksen ja entisen Neuvostoliiton käytännöt mieleen tuova toimintatapa Ylen uusi julkisuustemppu, periaatteella "kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta"? Vai onko vaalien alla sopimatonta tuoda esille vanhustenhoidon ongelmia?

Ulottuvatko puhdistukset seuraavaksi vaikkapa Ylen Elävään arkistoon tai nettisivuille - onko odotettavissa, että vaalien jälkeen poistetaan ne vaalilupaukset, joita ei syystä tai toisesta ole toteutettu? Tällaisesta toimintamallista on jo kokemusta toisen valtiollisen toimijan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viestinnässä, joka siivosi maininnat YT-neuvotteluistaan pois Wikipedista. (2)

(1) http://jyrkikuoppala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119295-risto-uimonen-uutinen-vain-tiedotteesta-noudattaa-hyvaa-journalistista-tapaa

(2)

http://jyrkikuoppala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/118295-thl-siivosi-yt-neuvottelunsa-ja-irtisanomisensa-pois-wikipediasta

 

Yle Uutiset: "Uutisvuodon kuva oli liikaa"

"Pienen kohun johdosta Yle on päätynyt vaihtamaan kuvan viime lauantain Uutisvuodon tämän illan uusintaan TV1-kanavalla sekä Yle Areenaan."

http://yle.fi/uutiset/uutisvuodon_kuva_oli_liikaa/6344852

 

Yle Areena:

"20.10.2012. Uutisvuodossa vieraina ovat toimittaja Ina Mikkola ja huumorimies Heinolasta, Jope Ruonansuu. Korjattu versio."


http://areena.yle.fi/tv/1714160

Iltalehti:

"Uutisvuoto ei pahoittele"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102216231569_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Martti Laines

Blogisi ovat mielenkiintoisia ja ottavat kantaa asioihin, joihin ei juuri kukaan muu kykene ottamaan kantaa. Esim dinosaurukseksi kasvaneen THL -asioiden käsittelyssä.

Tässä on mielestäni menty siitä, mistä aita on matalin, ettei kukaan vaan pahoita mieltään. Aika tylsää tulee olemaan (ylen) viihde/komedia/satiiri, kun pitää varoa, ettei kukaan vain loukkaannu.

Kiitos.

Käyttäjän jyrkikuoppala kuva
Jyrki Kuoppala

Pari tämänpäiväistä juttua tällä kertaa HS:stä

* http://www.eioototta.fi/2012/10/nain-rikot-journal...

"Näin rikot journalistin ohjeita Hesarin tapaan"

* HS:n uutinen "Pääministeriä yritettiin puukottaa" joka levisi maailmalle

http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/941059...

Käyttäjän jyrkikuoppala kuva
Jyrki Kuoppala

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko CBS Newsin mukaan: "The man was stopped before he reached the prime minister. He didn't have time to stab him," Kari Mokko, a government spokesman told The Associated Press.

http://www.cbsnews.com/8301-202_162-57537324/secur...

Silminnäkijät Iltalehden mukaan: "Iltalehden jututtama kokoomus-aktiivi seisoi vain metrin parin päässä Kataisesta. Hän kertoo, että veitsimies oli jonottanut muiden tapaajien kanssa pääministerin kättelyvuoroaan.

- He ehtivät kätellä normaalisti ja Katainen kysyi: "Mitä voin tehdä hyväksesi?"

Vastaus Kataisen kysymykseen oli yllättävä. Nuori mies veti veitsen esiin.

Uhkaava tilanne kesti pari sekuntia."

"- Voiks sä lopettaa mut tähän, mies sanoi Iltalehden haastatteleman paikalla olleen kokoomus-aktiivin mukaan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012102216233628_u...

Toimituksen poiminnat